Poziv za drugi sastanak povodom izrade Akcionog plana za sprovođenje inicijative OGP

Građanske inicijative u ime konzorcijuma organizacija civilnog društva, a u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave,, pozivaju Vas na drugi u seriji konsultativnih sastanaka povodom izrade Akcionog plana za sprovođenje inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu u Republici Srbiji za period 2018 – 2020. godine.

Sastanak se organizuje u cilju obezbeđivanja pune transparentnosti i uključivanja svih zainteresovanih organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave, poslovne zajednice i medija u proces izrade i praćenja novog Akcionog plana. Drugi od tri sastanka održaće se u ponedeljak, 8. oktobra 2018, od 12 do 15 časova u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu ( Nikole Tesle 1A).

rijavljivanje se vrši slanjem ePošte na [email protected] ili [email protected] najkasnije do 5. oktobra u 15 časova.

Prvi sastanak održaće se u petak, 5. oktobra 2018, od 11 do 14 časova u Media i reform centru Niš (Obrenovićeva 38). Prijavljivanje se vrši slanjem mejla na [email protected] i [email protected]najkasnije do 4. oktobra u 12 časova.

Partnerstvo za otvorenu upravu predstavlja multilateralnu globalnu inicijativu koja je pokrenuta 2011. godine u cilju obezbeđivanja podrške zemljama učesnicama u izgradnji otvorene, transparentne i odgovorne uprave, orijentisane prema građanima. Republika Srbija pristupila je inicijativi 2012. godine, od kada su implementirana dva akciona plana, dok se usvajanje trećeg akcionog plana, koji je predmet konsultacija, očekuje do kraja tekuće godine.

Više informacija o sprovođenju inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu u Republici Srbiji i aktuelnom procesu izrade novog akcionog plana možete naći na internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koje koordinira učešće u ovoj inicijativi.

Konzorcijum organizacija koje su dobile podršku za partnersko učešće u izradi Trećeg akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu od Trust Fond-a Partnerstva za otvorenu upravu čine Građanske inicijative, Transparentnost Srbija, Asocijacija onlajn medija, Edukacioni centar Leskovac, Narodni parlament Leskovac i Media i reform centar Niš.

NAPOMENA: Biće obezbeđena refundacija putnih troškova učesnika/-ca konsultativnog sastanka u Šapcu u visini cene povratne autobuske karte, pri čemu je potrebno priložiti autobusku kartu ili potvrdu o visini cene karte.